Sudski policajac povređen je u dramatičnoj policijskoj poteri

Sudski policajac povređen je u dramatičnoj policijskoj poteri u Mostaru prilikom pokušaja hapšenja begunca koji je skočio u Neretvu, prenose federalni mediji.

Kako navode iz Sudske policije Federacije BiH, službenik Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u Mostaru povređen je prilikom operativnog zadatka postupajući po naredbi Opštinskog suda u Mostaru od 6. februara ove godine, kojom je naloženo lišenje slobode osuđenog A. M. radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest dana, prenose Nezavisne.

- Službenici sudske policije su nakon izvršenih operativnih provjera izvršili radnju privođenja osobe A. M. u službene prostorije Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koje se nalaze u Kantonalnom sudu u Mostaru radi provere i utvrđivanja identiteta - navode iz policije.

Naglašavaju da je navedena osoba sa ciljem bekstva, a prilikom korištenja toaleta u prostorijama Kantonalnog suda u Mostaru iskočila kroz prozor toaleta, nakon čega su službenici sudske policije u nameri da A. M. zaustave, krenuli u potragu za njim.

- Službenici sudske policije su A. M. primetili na lokalitetu Starog grada na obali reke Neretve, te je on videvši sudskog policajca kako se spušta na obalu Neretve, skočilo u reku - naglasili su.

Prilikom navedene potrage, kako ističu, službenik sudske policije L. J. se u nameri da dođe do traženog begunca poskliznuo s litice prema obali reke Neretve pri čemu je zadobio povrede, te je odmah prevezen u Kliničku bolnicu u Mostaru radi utvrđivanja stepena povreda i pružanja lekarske pomoći, gde se isti trenutno i nalazi.

- Službenici Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u koordinaciji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih polova Hercegovačko – neretvanskog kantona i dalje tragaju za odbjeglim A. M. - ističu iz Sudske policije FBiH.

Autor: Nezavisne