Pre formiranja ZSO u Brisel mogu samo turistički, poručuje predsednik Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ga ne treba zvati u Brisel sve dok ne bude formirana Zajednica srpskih opština.

Vučić je odgovorio na izjavu predsednika Skupštine privremenih prištinskih institucija Glauka Konjufca koji je izjavio da je spreman napustiti tu funkciju i izaći na ulične proteste kako bi sprečio formiranje Zajednice srpskih opština.

Video sam izjavu, mogu da guraju šta hoće, ali moraju da kažu šta je smisao toga, nikada nisam izbegao razgovor ni o čemu, ni po kojem pitanju, pre toga ZSO. Ako mislite da me zovete u Brisel i da me nagovarate da kažem ZSO istovremeno sa ne znam čim ili posle ne znam čega, nemojte da me zovete. Zovite me da dođem turistički, a nisam zainteresovan, bio sam u Briselu 200 puta. Ako me zovete, obavestite me da su isporučili ZSO. Kada to isporuče, dolazim da razgovaram o svemu drugom.

Predsednik Srbije napomenuo je da svi albanski predstavnici u Prištini misle kao Konjufca, a izrazio je spremnost da u Brisel dođe i turistički, kako Srbija ne bi bila ponovo kriva za nešto.

Vučić je nazvao bezobrazlukom izjavu Aljbina Kurtina da u centralnoj Srbiji postoji 11 predsednika opština koji nisu srpske nacionalnosti i da oni nemaju nikakvu zajednicu opština.

Autor: redportal.rs