Zapad PONOVO gori

Kako prenosi portal Mondo, nakon velikog trejda Lejkersa, Jute i Minesote, koji je uključivao osmoricu košarkaša, dobili smo i posao godine - pošto je Kevin Durent napustio Bruklin i postao novi košarkaš Finiksa. Durent je bio nezadovoljan u Netsima, i tražio je trejd poput Irvinga koji je završio u Dalasu, tako da su Sansi hitro reagovali i doveli jednog od najboljih košarkaša sveta u svoje redove. I to će značajno uticati na odnos snaga na Zapadu gde se činilo da Nikola Jokić i Denver idu ka prvom mestu.

Finiks je u blokbaster trejdu morao mnogo toga da se odrekne, tako da su u Netse u suprotnom smeru poslali Mikala Bridžisa, Kema Džonsona, Džeja Kraudera, ali i čak četiri pika prve runde (2023, 2025. 2027. i 2029. godine). Takođe, u paketu sa Durentom u Finiks je stigao i Ti Džej Voren.

Durent ima još četiri godine ugovora vrednog oko 195.000.000 dolara i bio je veoma nezadovoljan u Netsima koji nisu mogli da naprave tim u skladu sa njegovim očekivanjima - da se bori za šampionski prsten - iako su u jednom trenutku kraj njega igrali Harden i Irving. Pričalo se tada o drim-timu, međutim nisu bili skladni na terenu, nije postojala hemija, tako da nikako nisu mogli da ponove partije ili rezultate koje je pravio drim-tim Majamija sa Džejmsom, Alenom, Vejdom i Bošom.

Podsetimo, Durent je stigao u Bruklin 2019. godine iz Golden Stejta, ali čitavu prvu sezonu je preskočio zbog teške povrede. Potom je u narednoj odigrao 35, pa 55 utakmica, a iako ga ove godine (do sredine jaunara) nisu toliko opterećivale povrede, nije delovao kao igrač koji igra na svom punom maksimumu.

Autor: Mondo.rs