Influenserka je htela na ovaj način da podseti na vraćanje pažnje na prava žena, na njihova tela.

Poznata modna influenserka Kjara Feranji sinoć je bila jedna od voditeljki na festivalu italijanske muzike Sanremo. Kjara je u modnim kombinacijama zablistala kao i uvek, ali jednom je posebno privukla pažnju.

Sve haljine su bile inspirisane feminističkim porukama, a kreirane su u saradnji sa dizajnerkom Mariom Graciom Čiuri i timom modne kuće Dior. 👗

Prvi put kada se pojavila na pozornici nosila je dugu crnu haljinu s belim plaštom na kojem je pisalo "Pensati libera" što u prevodu znači "misli slobodno".

Foto: Instagram.com/chiaraferragni

Druga haljina je privukla najviše pažnje. Na njoj su motivi Kjarinog golog tela, koja je ukrašena hiljadama kristala.

Kjara i njen glavni menadžer su podelili objavu u ovoj haljini na Instagramu sa snažnom porukom upućenoj ženama:

- Vraćanje pažnje na prava žena, na njihova tela i na to kako se, nažalost, još uvek raspravlja i dovodi u pitanje njihovo raspolaganje ženskim telom. Ovo je cilj iza ovog izgleda. Ideja o haljini koja simulira Kjarino golo telo odmah nam je došla inspirisana kreacijom @mariagraziachiuri za @dior za proleće/leto 2018. Napravljena u @dior haute couture ateljeima, haljina od tila u boji mesa se simulira sa vezom telo Kjare Feranji, prirodno i oslobođeno sramote koju su oduvek nametali svima, počevši od Eve, prve žene u istoriji koju su naveli da se stidi. Ova iluzija golotinje želi da podseti sve na pravo i rodnu ravnopravnost koju imaju u pokazivanju, da imaju sebe, a da ne moraju da se osećaju osuđenim ili krivim. Ova iluzija golotinje je podsetnik da svako ko odluči da se pojavi ili da se oseća seksi, ne ovlašćuje nikoga da opravdava nasilje muškaraca ili da ublaži njihove greške. Ovo je telo žene, telo Kjare Feranji koja bi želela da da glas svim ženama na svetu koje su podvrgnute zabranama i zlostavljanjima, svima onima kojima se govori da njihovo telo stvara sramotu, da je to samo predmet želje ili podsticanja na greh. Ovo je svačije telo. Ko je bez greha neka prvi baci kamen!

View this post on Instagram

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

IZVOR: IG / chiaraferragni

Na kraju je obukla belu haljinu na kojoj su crnim koncem izvezeni neki od mizoginih i seksističkih komentara, koji su joj bili upućeni putem društvenih mreža.

View this post on Instagram

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

IZVOR: IG / chiaraferragni

Autor: redportal.rs