Srbin na spisku učesnika 1. Masters turnira u sezoni

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se na spisku učesnika na 1. Masters turniru u sezonu u Indijan Velsu.

Novak je prvi nosilac turnira iz serije 1000 koji počinje 6. marta, a i dalje je pod znakom pitanja da li će moći da uđe u Sjedinjene Američke Države zbog rigoroznih mera u sprečavanju širenja koronavirusa.

Nevakcinisanim strancima nije dozvoljen ulazak u zemlju i zbog toga je Novak propustio turnire iz Masters serije prošle godine.

Poslednji put je učestvovao na turniru u Americi u septembru 2021. godine kada je u finalu US opena savladan od strane Rusa Danila Medvedeva.

Tomi Has, direktor turnira u Indijan Velsu, izjavio je nešto ranije da će biti velika sramota ako Novaku ne bude bio dozvoljen ulazak u zemlju.

Američke vlasti produžile do aprila uslov da svi koji nisu državljani SAD moraju biti vakcinisani kako bi stupili na njihovo tlo.

- Trebalo bi da ukinu te mere do sredine aprila - rekao je Tomi Has, nekadašnji teniser, a sada direktor turnira u Indijan Velsu.

- Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se to dogodi i ranije, da mu omogućimo da igra u Indijan Velsu. Mislim da želi da igra, pa treba da mu damo šansu. Nadam se da ćemo ga imati tamo. Mislim, po mom mišljenju bila bi sramota da on ne dođe ili da mu ne dozvole da dođe.

Nemac zna kakva je situacija, ali veruje da stvari mogu da se prmene.

– Poslednja odluka je da do 10. aprila neće biti razmatrana promena tog propisa. Ali zaista bi bilo lepo kada bi se predomislili i dozvolili mu da dođe da igra u Indijan Velsu i Majamiju.

Autor: redportal.rs