Šesnaestogodišnja kineska manekenka sa albinizmom, napuštena još na rođenju, ruši barijere u svetu manekenstva. Ksueli dokazuje svetu da je ne definišu nikakvi nedostaci, i to radi sa stilom.

Njena priča počinje pre otprilike 15 godina kada je kao devojčica ostavljena ispred sirotišta u Kini. U to vreme, Kina je sprovodila strogu politiku jednog deteta, a ovo dete je rođeno sa albinizmom. U kineskoj kulturi viđena kao prokletstvo, napuštena je bez izvoda iz matične knjige rođenih. Zaposleni u sirotištu su joj dali ime Ksue Li, što znači snežna lepa. Niko nije mogao da predvidi koliko će njena budućnost biti lepa i svetla.

Ksueli je usvojila porodica Abing sa 3 godine. Sa 11 godina, prijateljica njene majke je pozvala da bude model u kampanji u Hong Kongu pod nazivom savršene nesavršenosti. Iz ove kampanje, Ksueli su zapazili drugi fotografi. 2019. Vogue Italia je kupio portret sa jednog od Ksuelinih snimaka; bila je predstavljena u njihovom junskom izdanju. Njena karijera je eksplodirala.

Invaliditet je poslednji tabu koji moramo da razbijemo u [modelskoj] industriji, rekla je Ksueli . Pored stereotipa, Ksueli se suočava sa nekim nedostacima zbog svog poremećaja. Osetljivost na svetlost je najistaknutija u njenoj umetnosti, zbog čega se Ksueli često fotografiše zatvorenih očiju.

Plave oči ili smeđa kosa nisu ono što te čini privlačnijim, niti te kvalifikuje mršavost, objasnila je Ksueli. Pre je to način na koji živite svoj život i šta radite za druge nakon onoga kroz šta ste prošli ono što vas može učiniti lepom osobom.

Autor: RedPortal