Produženje ugovora može, ali SAMO pod JEDNIM uslovom 😳

Kako prenosi portal Mondo, očekivalo se da će Luka Modrić posle Svetskog prvenstva u Kataru okačiti kopačke o klin u reprezentaciji, pošto je ušao u 38. godinu, međutim izgleda da još nije presekao pošto ga sa svih strana ubeđuju da odigra još i završnicu Lige nacija, a potom i da proba da napravi novo čudo sa kockastima na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Za sada i dalje nema konačnog odgovora, ali navodno ima ucene iz njegovog kluba Real Madrida.

Mediji prenose da je Real Madrid postavio ultimatum Luki Modriću da mora da se oprosti od reprezentacije Hrvatske ako želi da dobije novi ugovor, što je naravno nedopustiv pritisak jer klubovi ne smeju da se mešaju u odluke igrača oko državnog tima.

Već mesecima se otežu pregovori oko novog ugovora i čini se da je tema reprezentacija ipak sve vreme bila ključna, pošto Modriću nije tako lako da kaže zbogom Hrvatskoj. Rekorder je po broju nastupa (162) i sa vatrenima je osvajao srebrnu i bronzanu medalju na Mundijalima, dok ga i Real Madrid istovremeno drži u šaci. Modrić je jedan od retkih igrača koji su u tim godinama dobili ponudu da obnove ugovor, pošto bi obično još pre toga odbace.

Modrić je i sa 37 godina jedan od najboljih veznih fudbalera sveta i ostaje mu se u Madridu gde je već 11 godina i gde je osvojio 21 trofej, uključujući pet Liga šampiona.

Uopšteno gledano ovo nije prvi put da Real primorava svoje igrače da se odreknu reprezentacije, isti slučaj je bio i sa Tonijem Krosom koji ne igra za Nemačku od 2021. godine.

Autor: Mondo.rs

#Hrvatska

#Luka Modrić

#Mondijal

#Penzija

#Real

#fudbal

#kraj

#luka

#madrid

#modrić

#odricanje

#produžetak ugovora

#real madrid

#reprezentacija

#ugovor

#zabrana