Lazarević je zbog iznenadnih zdravstvenih tegoba primljen u Vojnu bolnicu

General u penziji Vladimir Lazarević, legendarni komandant Prištinskog korpusa i Treće armije Vojske Jugoslavije u vreme ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji, i tokom agresije NATO na SR Jugoslaviju i Srbiju u proleće 1999. godine, tokom današnjeg dana hitno je iz Niša prebačen na Vojno medicinsku akademiju u Beogradu.

Kako Politika saznaje, Lazarević je zbog iznenadnih zdravstvenih tegoba pre dva dana primljen u Vojnu bolnicu u Nišu na lečenje, ali mu se stanje naglo pogoršalo u noći između ponedeljka i utorka, zbog čega je doneta odluka da bude odmah prebačen na VMA.

Sa generalom Vladimirom Lazarevićem na putu od Niša do Beograda bio je i njegov najmlađi sin, dr Milan Lazarević, lekar na Klinici za kardiohirurgiju i transplataciju organa UKC Niš. Dr Milan Laѕarević je večeras oko 21,30 sati rekao za Politiku da je legendarni vojskovođa hospitalizovan na VMA zbog problema s plućima i da je njegovo zdravstveno stanje veoma ozbiljno. Dodao je i da se nada da će se, pod budnim okom stručnjaka akademije i posle preduzetih mera, oporaviti.

Podršku generalu Lazareviću za uspešno lečenje i oporavak, večeras su poslali njegovi saborci sa Kosova i Metohije, članovi brojnih udruženja vojnih starešina i ratnih veterana iz Niša i sa juga i jugoistoka Srbiji.

Autor: redportal.rs