Za borbu protiv srpske istorije pridobijeni su i neki Srbi, tvrdi Jovanović

Gost emisije Bajke iz podzemlja bio je Dragan Jovanović, kolumnista i nekadašnji zamenik glavnog urednika NIN-a.

Kristijan je pitao Jovanovića za period njegovog studiranja filozofije, kao i poznanstvo sa Zoranom Đinđićem iz tog vremena:

Đinđić mi nije bio ni do kolena. On je mlađi od mene 5 godina, ali ja ga ne znam ni iz gimnazije, ni sa fakulteta. Tolika je bio faca...

Potom ga je pitao i za poznanstvo sa Žarkom Koraćem:

Nemoj da ga pominjemo... On mi je upropastio univerzitetsku karijeru, jer je njegov otac čuvao mesto na antičkoj filozofiji, gde sam ja pikirao da budem asistent.

IZVOR: YT / Red TV

Zatim se prešlo na razgovor o modernim filozofima, na šta je Kristijan pomenuo Hajdegera:

Hajdeger je, kao Niče i Gete, obožavao Srbiju!

Kristijan je zatim pitao da li je 27. mart bio istorijska greška Srba, na šta je Jovanović rekao da je isti izveden zahvaljujući Britancima i komunistima, a da je prethodno Hajdeger nagovorio Hitlera da se na Univerzitetu u Berlinu otvori Katedra za slavistiku, koja je trebalo da proučava skrivenu istoriju antičkih Srba.

Po starom srpskom kalendaru danas smo u 7531. godini. Srpski kalendar je najstariji na svetu. Šta ta govori? Da smo mi najstariji narod i da smo ovde od Vinčanske kulture, koja se datira na preko 8000 godina, a ne da smo u 6-7. veku sa Karpata sišli!

Jovanović je naveo da postoje ozbiljne težne da se saznanja o drevnoj istoriji Srba prikriju, te da su u toj nameri pojedini uspeli pridobiti čak i pokojnog Jovana I. Deretića, koji je važio za najistaknutiju ličnost srpske autohtonističke istorijske škole:

Uspeli su i pokojnog Deretića, koji je pripadao autohtonističkoj školi, da ga nekako smotaju da on bude predsednik komisije, pošto je autoritet za Vinčansku kulturu. I meni do danas nije jasno zašto je on na to pristao...

IZVOR: YT / Red TV

Autor: redportal.rs