Pogrebno preduzeće je vratilo u dom

Radnici pogrebnog preduzeća u Njujorku utvrdili su da žena (82), koja je proglašena mrtvom u domu za stare, diše i to tri sata nakon što je prebačena iz doma, saopštile su lokalne vlasti.

Žena je proglašena mrtvom u domu za stare Voters edž riheb na Long Ajlendu u subotu u 11.15, navela je policija okruga Safolk. Ona je potom prebačena u pogrebno preduzeće Dejvis fjuneral houms u 13.30, ali je utvrđeno u 14.09 da diše, preneo je AP.

Njeno ime nije objavljeno, a čim su radnici shvatili da diše, ona je hitno prebačena u bolnicu i do danas nije bilo poznato njeno zdravstveno stanje, prenosi Telegraf.

Prerano proglašena smrt dogodila se nakon sličnog incidenta u Ajovi ove godine, gde je dom za stare takođe proglasio ženu mrtvom, zbog čega je kažnjen sa 10.000 dolara.

Vlasti Ajove su saopštile da žena (66) proglašena mrtvom 3. januara u Glek ouks Alchajmer spešl ker centru u Urbandejlu, gde je ležala.

Ona je stavljena u mrtvačku vreću i prebačena u pogrebni dom Enkeni fjuneral houm i krematori, gde su radnici videli da diše i pozvali hitnu pomoć. Potom je vraćena u bolnicu, ali je preminula 5. januara. Slučaj iz Njujorka predat je državnom tužiocu radi istrage, saopštila je policija. AP navodi da je poslao mejl staračkom domu, tražeći komentar, a osoba koja se javila na telefon spustila je slušalicu.

pročitajte još

Pogodio kolegu u lovu

Autor: telegraf.rs

#disala

#mrtva

#pogrebno

#zena