Protiv 67- godišnjaka sledi krivična prijava zbog počinjenog krivičnog dela dovođenja u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom.

Hrvatska policija podnela je prijavu protiv lovca koji je u pokušaju da pogodi divljač, pogodio svog kolegu iz vatrenog oružja i naneo mu lakše povrecde.

Policija je posle naknadno primljene lekarske prijave sprovela kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je 67-godišnji hrvatski državljanin s područja Jakšića 22. januara ove godine oko 8.15 sati tokom lova u mestu Cerovac ispalio hitac prema divljači pri čemu je jedna kuglica sačme pogodila u natkolenicu 47-godišnjeg lovca koji je zadobio lakšu telesnu povredu, piše Telegraf.

Protiv 67- godišnjaka sledi krivična prijava zbog počinjenog krivičnog dela dovođenja u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom te izveštaj Državnom inspektoratu - lovnom inspektoru, navodi se u saopštenju Policijske uprave požeško-slavonske, prenosi Večernji list.

Prema odredbama Zakona o nabavci i posedovanju oružja građana, 67-godišnjaku je, uz oružje koje je koristio u lovu, privremeno oduzeto i drugo oružje koje je legalno posedovao.

Autor: Telegraf