Čuveni Španac izrazio divljenje prema srpskom teniseru

Čuveni španski teniser Aleks Koreča hvalio je Novaka Đokovića nakon osvajanja 10. jubilarnog trofeja na Australijan openu i ukupno 22. Grend slema.

Novak se novim postignutim uspehom izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom i tako nastavio bitku za najboljeg tenisera svih vremena po broju osvojenih titula sa najprestižnijih turnira.

Aleks Koreča je nakon niza prepreka srpskog tenisera, prošlogodišnje deportacije iz Australije, ovogodišnje povrede zadnje lože, nemarnog poteza oca Srđana, brojnih pritisaka izrazio veliko divljenje za novog broja 1i govorio o emotivnoj proslavi titule Novaka sa svojom porodicom:

- Pogledajte samo kako je Novak slavio tu pobedu u finalu. Kako je zagrlio majku, brata, trenera i ostale ljude u boksu. Kada je zagrlio Marka, mogli ste gotovo da osetite harmoniju, to je bio zagrljaj koji govori - ništa nije bilo uzalud - počeo je Koreča zatim nastavio:

- Taj zagrljaj, momenat kada se slomio, to je bila erupcija svega onoga što je Novak akumulirao tokom godina. On ispoljava strast i posvećenost kroz tenis, ali je mnoge stvari morao da prećuti tokom godina. Đoković je čovek sa velikom dušom, mnogo puta je bio pogrešno percepiran, nisu ga razumeli zbog njegovih ideala. Ipak, on je oduvek bio iskren prema svima.

View this post on Instagram

A post shared by Red portal (@redportal.rs)

IZVOR: IG / redportal.rs

Koreča je govorio o bliskom odnosu Federera i Nadala koji je bio najizraženiji na oproštaju švajcarskog tenisera:

- Rafa je oduvek imao "posebnu vezu" sa Federeerom, a Novak je na veliku scenu stupio kada su Španac i Švajcarac već izgradili početno rivalstvo. To je bilo evidentno i tokom Federerovog oproštaja u Londonu 2022. - svi pamtimo čuvenu scenu kada se njih dvojica drže sa ruke i grcaju u suzama. Španac, s druge strane, sa Novakom nema ni blizu takav odnos.

- Mislim da Novak i Rafa imaju odnos pun međusobnog poštovanja. Ali, ne vidim ih baš na večeri kako se druže i pričaju o životu i tenisu. Jednostavno, to je tako. Oni se ne druže. Različiti su ljudi, imaju drugačije navike, različite rasporede. Federer i Nadal su imali isto rivalstvo, ali je ono preraslo u blizak odnos, ali s Novakom je jednostavno na različitim stranama, i što se tiče života i tenisa, i što se tiče ideala i odnosa prema navijačima - rekao je Koreča.

Potom je uporedio odnos Rafe i Novaka sa odnosom koji je on imao sa Karlosom Mojom.

- Recimo, Moja i ja smo bili veliki prijatelji i rivali. On me dobije u Parizu, ja njega na Završnom mastersu. ali, vremenom prestaješ da mu odaješ tajne, jednostavno, rivali ti je, nećeš da mu olakšaš. Odjednom niste tako bliski. Zamislite sad na kom nivou je to kod Đokovića i Nadala. Nemoguće. Bitno je da se poštuju, ali mislim da je nemoguće biti prijatelj s nekim ko ti je najveći rival u životu. Uvek je tu rizik da ćeš mu odati previše - rekao je legendarni teniser.

Autor: redportal.rs