Milion je sitnica 🤑

Parfimerija Emirati tvrdi da je stvorila najskuplji parfem na svetu. Nazvali su ga Shamukh, što na arapskom znači zaslužujući najviše. Njegova cena je 1.295.000 američkih dolara za 3 l. Ovaj parfem je proizvod trogodišnjeg istraživanja i 494 probe parfema. Dolazi u italijanskoj bočici od kristala Murano, koju krase zlatni soko, arapski konji, ruže i globus, sadrži 3.571 dijamant. Ukupno 38,55 karata, džinovski biseri, 2,5 kilograma 18-karatnog zlata i 5,9 kilograma čisto srebro. Bočica se nalazi na kožnom jastučiću visokom skoro 2 m.

Parfem ima note sandalovine, mošusa, Ylang-ylang, turske ruže, indijskog agarusa, mošusa i pačulija. Boca parfema je postavila 2 Ginisova rekorda: za većinu dijamanata postavljenih na bočici parfema i za najvišu komercijalno dostupnu bočicu sa mirisnim raspršivačem sa daljinskim upravljanjem. Kupac ove jedinstvene boce parfema još uvek nije otkriven.

Prema Ginisovim rekordima, najskuplji komercijalno dostupan parfem je Clive Christian No.1 Imperial Majesty, koji je objavljen u 10 bočica 2005. godine po ceni od 205.000 dolara za 500 ml.

Autor: redportal.rs

#Shamukh

#najskuplji parfem

#perfem