Kursevi su osmišljeni kao program na kojem se uči nešto više o jeziku i kulturi, običajima i tradiciji NR Kine

REPUBLIKA SRPSKA: Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci nastavio je da organizuje besplatan kurs kineskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola u RS, a kako je potvrdila Ljiljana Stević, direktorka ovog instituta, ove školske godine saradnju je proširio na još nekoliko novih osnovnih škola iz kojih se više od 200 učenika prijavilo da uči kineski jezik, javljaju Nezavisne.

Kako je ona kazala, kursevi su osmišljeni kao program za osnovnoškolce na kojem uče nešto više o jeziku i kulturi, običajima i tradiciji NR Kine.

Povodom Kineske nove godine 1. februara ove godine u banjalučkoj Gimnaziji organizovano je predavanje Simbolika brojeva u kineskoj kulturi, koje je držao profesor Huo Ćifej.

- Kolika je zainteresovanost bila za ovo predavanje govori činjenica da je učionica bila puna učenika ove škole - naglasila je Stevićeva.

Fang Đing, jedna od nastavnica kineskog jezika na Konfucijevom institutu, smatra da su deca osnovnoškolskog uzrasta veoma talentovana i da su za samo nekoliko meseci koliko uče ovaj jezik naučila da se predstave i vode kratke konverzacije na kineskom jeziku, te da su kroz interaktivne jezičke igre već usvojila mnogo reči i naučila da pišu neka od kineskih znakova.

Autor: nezavisne.com