Roditelji su lečenje do sad finansirali sami, i iscrpeli sve resurse, stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu

Emili je rođena 03.12.2017. godine u Somboru iz redovno kontrolisane, ali komplikovane trudnoće jer je majka bolovala od preeklampsije koja je posle prerasla u eklampsiju.

Rođena je prevremeno, sa svega 1270 grama. U porodilištu su posumnjali da Emili ima srčanu manu, koju su na žalost potvrdili u Dečijoj bolnici u Novom Sadu dok je ležala na intenzivnoj nezi. U pitanju je Dg.Q213 Tetras Fallot (urođeni srčani defekt). Zbog velike stenoze, Emili je doživljavala krize i ponovo bila vraćena na respirator gde je krenula borba za njen život. Imala je dve operacije na srcu u Univerzitetskoj Dečjoj klinici Tiršova.

Zbog prevremenog porođaja i male težine, uspostavljena joj je i dijagnoza cerebralna paraliza. Emili danas ima pet godina, mentalno je očuvana, ide u vrtić sa pratiocem. Još uvek ne hoda samostalno i ne koristi ruke pravilno.

Roditelji su lečenje do sad finansirali sami, i iscrpeli sve resurse, stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Emili napredovala u lečenju.

Da bi napredovala Emili su sredstva potrebna za fizikalne terapije, defektološke tretmane, specijalističke preglede, ortopedska pomagala, putni trošak i smeštaj.

Autor: redportal.rs