SAD izdoveje iz svega, od zakona pa sve do odgovornosti je koren problema

Kako izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, osnova problema konflikta u Ukrajini je vera Vašingtona o njegovoj posebnosti kojom opravdava svoje pokušaje i nagone za dominacijom.

kako je rekao, tokom intervjua na televiziji u četvrtak, ruski diplomata je apelovao na ljude da kopaju dublje u svojoj analizi situacije, kao i da američki zvaničnici veruju da su "posebna nacija i da slična njoj ne postoji na kugli zemaljskoj". Upravo zato smatraju da je njihova dužnost da "vode" jer će u suprotnom zavladati "haos".

Lavrov je takođe citirao i uvodne reči Džejka Salivana, savettnika za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džoa Bajdena:

Nikakva vizija američke posebnosti može uspeti ukoliko SAD ne poraze nastupajuću i rastuću viziju koja sebe definiše na etničkom i kulturnom identitetu.

Lavrov je nazvao prethodno navedeni citat katastrofalnim, jer negira drugim narodima pravo da se sećaju svoje istorije i , kako je naveo, SAD primenjuju ovaj princip globalno.

Baš kao što su istopili sve koji su stigli u Ameriku, sada im je cilj da istope i sve ostale, tako da suštinski postanu Amerikanci. Ova "posebnost", ta ubeđenost u nepogrešivost i superiornost, je koren i glavni razlog zašto se mi sukobimo sa nacijama koje vode proksi rat protiv nas kroz Kijevski režim.

Autor: redportal.rs