Direktor je takođe navodno menjao zebru za neke alate potrebne za popravku stvari oko zoološkog vrta

Bivši direktor zoološkog vrta u južnom Meksiku naredio je da se ubiju četiri pigmejske koze, a zatim ih kuvaju kako bi mogle da se pojedu na božićnoj zabavi, tvrde vlasti, prenosi Gardijan.

- Ove četiri životinje su zaklane i kuvane u prostorijama zoološkog vrta i poslužile su kao hrana na žurci na kraju godine - rekao je Fernando Ruiz Gutijerez, direktor za divlje životinje u Državnom odeljenju za životnu sredinu, optužujući tadašnjeg direktora zoološkog vrta Hosea Rubena Navu. To je dovelo u opasnost zdravlje ljudi koji su ih jeli jer ove životinje nisu bile pogodne za ljudsku ishranu.

Ruben Nava je smenjen na mestu direktora lokalnog zoološkog vrta u gradu Čilpansingo 12. januara nakon što su lokalni mediji izvestili o smrti jelena iz zoološkog vrta. Međutim, zvaničnici su u utorak rekli da je istraga otkrila da su neke životinje u zoološkom vrtu navodno prodavane, trgovane ili jele po Navinom naređenju.

Državno odeljenje za životnu sredinu saopštilo je da se jelenom i govedom trgovalo i sa privatnim licima, bez odgovarajućeg računovodstva.

Nava je takođe navodno menjala zebru za neke alate potrebne za popravku stvari oko zoološkog vrta, ali inspekcija nije pronašla takav alat u objektu. Nije jasno da li je Nava zvanično optužen u slučaju ili ima advokata.

Meksiko već dugo ima problem sa privatnim građanima koji ilegalno nabavljaju egzotične životinje. Godinama je poznato da trgovci drogom u Meksiku grade privatna staništa sa lavovima, tigrovima i drugim divljim životinjama. Ponekad im pobegnu, izazivajući paniku među stanovnicima.

Autor: redportal.rs

#Zoološki vrt

#božićna zabava

#direktor

#koze