Predsednik Džudo saveza Republike Srpske, Ognjen Pavlović je rekao da je ovo već tradicionalna manifestacija na kojoj se svake godine okupi oko 200 takmičara, 50-ak trenera i isto toliko sudija.

U Zvorniku je počeo tradicionalni Zimski džudo kamp Džudo saveza Republike Srpske. Ovogodišnji tehnički organizatori i pokrovitelji ovog kampa su Omladisnki džudo i sambo klub Sokolovi iz Zvornika i Džudo klub Srpski Soko.

Naši takmičari imaju mogućnost da se sa kolegama iz cijele BiH kao i kolegama iz susjedne Srbije, poslednji put, pred početak ove sezone oprobaju i steknu neka nova znanja i iskustva – rekao nam je Pavlović.

Ispred tehničkog organizatora Dragan Božović je rekao da je ovo prilika da se usvoje informacije oko novih sudijskih pravila kako za sudije tako i za trenere. Takođe ovo je prilika za najbolje naše džudoke da provere svoju trenutnu psihofizičku pripremljenost, a za trenere da primete i otklone kod takmičara sve nedostatke pred predstojeća prvenstva dodao je Božovic.

Savez i njegove komisije će izvršiti licenciranje svih trenera i sudija za sezonu 2023, a od sledećeg vikenda nas očekuje prvo prvenstvo Republike Srpske u DŽUDO-u.U subotu 28.01.2023. u 19:00 u velikoj sali OŠ Sveti Sava u Zvorniku kamp će biti i zvanično otvoren.

Takođe na Kampu će biti realizovana i dva edukativna seminara sa 9 predavanja za sudije i trenere kao i debata i dogovor oko početka pisanja knjige Trideset godina džudo sporta u Republici Srpskoj.

Jedan od predavača na edukativnim seminarima za trenere i sudije bila je i Andreja Gajić, master inženjer ishrane i namirnica i strukovni nutricionista dijetetičar. Ona je u okviru tema Suplementuj efiktivno i Sportisti u fazi restrikcije, istakla značaj pravilnog načina suplementacije i zdrav način gubitka kilograma, koji je za džudoke od krucijalnog značaja u toku priprema za najznačajnije turnire, kada u roku od samo par dana moraju da izgube kilograme, a zadrže energiju i snagu, neophodnu za predstojeće mečeve.

Foto: Privatna arhiva/Privatna arhiva

Foto: DŽUDO Savez RS/DŽUDO Savez RS

Autor: RedPortal