Toliko o lažiranju povrede

Kako prenosi portal Mondo, osim malih problema na kraju prvog seta Novak Đoković je igrao na visokom nivou protiv Tomija Pola i savladao je Amerikanca u tri seta (7:5, 6:1, 6:2), za svoje čak deseto finale na Australijan open. Dobra vest je da je Đoković sada zdrav zahvaljući svom fizioterapeutu Miljanu Amanoviću i misterioznoj doktorki Marijani Kovačević, tako da su konačno utihnule priče o tome da je srpski teniser simulirao da je povređen. Kako je sam Đoković rekao:

Koliko sam spreman? Perfektno se osećam, mislim da sam na 110 odsto!

Ovom izjavom je direktno poslao poruku Cicipasu:

Stefanose, vidimo se za dva dana! Uložili smo mnogo sati van sezone i nedelja da se spremimo i da bi uslovi bili kako očekujemo. Bio sam dosta puta u ovakvim situacijama u karijeri, znam kako da se nosim. Nema mnogo vremena između poena i osetiš teške noge, ali srećan sam što sam sačuvao nerve na kraju prvog seta i srećan sam što sam prošao u još jedno finale.

Novak je takođe izjavio da iako ima bujnu maštu, nikada nije ni zamišljao da će imati šansu da po deseti put u karijeri podigne trofej sa Australian open.

Iako se prvo nije setio meča koji su igrali 2019. godine, ovaj put mu je ukazao poštovanje:

Dobio sam taj meč tako da su pozitivna sećanja, gubio sam dva seta i mislim da je to prvi put da sam se vratio u grend slem finalu. Bio je to veliki mentalni i fizički izazov. Poštujem ga mnogo, mislim da je jedan od najzanimljivijih momaka na Turu i sa frizurom, ali u nedelju će to biti posao.

Trijumfom u finalu, osim što se izjednačava sa Rafaelom Nadalom po broju gren slem titula, Novak se vraća i na prvo mesto ATP liste.

Autor: Mondo.rs