Očekuje se novi krug ankete

Predsednički izbori u Crnoj Gori zakazani su za 19. mart, a iako nije pouzdano poznato nijedno ime potencijalnih kandidata, u javnosti se priča o nekoliko njih.

Kao najvažnije pitanje predstojećih izbora jeste ko će biti protivkandidati aktuelnom predsedniku Milu Đukanoviću, ukoliko se ponovo bude kandidovao ili drugom kandidatu njegove Demokratske partije socijalista. Simonida Kordić iz Nove srpske demokratije (Demokratskog fronta) ranije je izjavila da će kandidat te koalicije, u slučaju da se Đukanović opet kandiduje, biti Andrija Mandić i to su jedina dva imena koja su do sada spomenuta u javnosti.

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, izjavio je da se neće kandidovati na predsedničkim izborima, već da će njegova stranka podržati najboljeg kandidata protiv Mila Đukanovića i DPS-a.

Na osnovu dvodnevne ankete portala IN4S u kojoj je učestvovalo 15.061 ljudi, najviÅ”e glasova osvojio je Goran Danilović (40,6%), predsednik Ujedinjene Crne Gore i bivÅ”i ministar unutraÅ”njih poslova. Drugo mesto zauzeo je bivÅ”i premijer Zdravko Krivokapić sa 11,7% glasova. Trećeplasirani je aktuelni potpredsednik Vlade Crne Gore, ministar poljoprivrede i lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković sa osvojenih 11,4% glasova.

Međutim, ukoliko se saberu svi potencijalni kandidati Demokratskog fronta čija su se imena naÅ”la u anketi (Mandić, Knežević, Kovačević, Bulajić, Borovinić Bojović), potencijalni kandidat DF-a dolazi na drugo mesto po broju glasova.

Autor: redportal.rs

#Demokratski Front

#Izbori u Crnoj Gori

#Nova srpska demokratija

#Predsednik Crne Gore

#andrija mandić

#predsednički izbori