Đukanović bio premijer u 4 i predsednik u 2 mandata

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije smatra da je vreme da se Milo Đukanović povuče u penziju.

U intervjuu za televiziju Adria, mitropolit Joanikija je istakao šta misli o mogućnosti kandidature aktuelnog predsednika Crne Gore na predstojećim predsedničkim izborima, zakazanim za 19. mart ove godine:

Ne želim nikome nikakvo zlo. Čovek je i dalje predsednik države, ja to uvažavam. Predsednik je jedne jake partije, i to uvažavam. Dugo je vladao, i to treba uvažiti. Ali je vreme već i da ode.

Na pitanje voditeljke da li bi Đukanovićevo povlačenje iz politike bilo realno, mitropolit Joanikije je kratko odgovorio:

U penziju neku, neku mirovinu...
View this post on Instagram

A post shared by воћка чудновата (@cudnovatavocka)

IZVOR: IG / @cudnovatavocka

Đukanović je u politici aktivan od kraja sedamdesetih godina, tačnije od 1979. godine kada je postao član Saveza komunista Jugoslavije. Na značajne funkcije počinje da dolazi 1988. godine na talasima takozvane Antibirokratske revolucije i tada je bio blizak Slobodanu Miloševiću, što mu je značajno pomoglo da se brzo probije na vrh.

Za premijera Crne Gore prvi put je izabran u februaru 1991. godine i tako je postao najmlađi premijer u tadašnjoj Evropi, pošto mu je bilo svega 29 godina. Ukupno je u četiri mandata obavljao dužnost predsednika Vlade Crne Gore, a trenutno obavlja drugi mandat predsednika države, za šta je prvi put izabran 1998. godine.

Autor: redportal.rs