Autor je do sada održao pet samostalnih i učestvovao na preko dvadeset grupnih izložbi

Izložba slika Mrtva priroda. Slika jednog ugla, autora Petra Đorđevića, biće otvorena u četvrtak, 26. januara u 19 časova u Galeriji `73, najavili su iz galerije.

Umetnik je rođen 1986. godine u Ivanjici. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2012. godine na odseku za slikarstvo u klasi profesora Slobodana Roksandića.

Doktorski umetnički projekat pod nazivom Mogućnosti likovnog iščitavanja kičmenog stuba, odbranio 2019. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Radi na FLU u Beogradu kao docent na predmetu Plastična anatomija. Član ULUS-a i Кluba anatomskih crtača Balkana. Dobitnik nagrade za crtež na FLU 2008. Aktivno izlagao u zemlji i inostranstvu.

- Slikarski opredeljen, crtački izuzetno talentovan, Petar Đorđević se na svim poljima drži već jasnog i pozicioniranog puta. Da otkriva nova staništa, umetničke avanture, inoviranje vizuelne ideje i tehničko-tehnološkog postupka nije primarni cilj ovog umetnika. Nastavljajući tradiciju, brojnih velikih umetnika, svoj slikarski put pronalazi na tragu ipmresionista, postimpresionista, ali i nekih domaćih velikih autora čije delo zrači velikom svetlošću. Nežni dodir umetnosti dalekog istoka omogućio je igru oslikanih pasaža bez jakog osenčenja, dok je klizač jačine boje pomeren do maksimuma. Puna pastuoznost nanete boje skoro da vaja oblike u punoj plastici, dok slike okupane svetlošću i bojama zrače zapitanošću, blagom setom ali i nežnim optimizmom - navodi se u izvodu kataloga koji je potpisao Bojan Otašević.

Do sada održao pet samostalnih i učestvovao na preko dvadeset grupnih izložbi.

Autor: Tanjug / galerija73.com

#Galerija 73

#Mrtva priroda. Slika jednog ugla

#Petar Đorđević

#Slika jednog ugla