Devojka čiji život je inspiracija

Kako prenosi portal Mondo, Nole dominira na Australijan openu, podigao je formu i ide ka tituli, ali je malo ko znao za potez koji je napravio. On je mladoj srpskoj teniserki Staši Srbulović (19) platio put u Australiju. U pitanju je devojka rođena 2003. godine koja je sa osam meseci ostala bez čula sluha i takmiči se u konkurenciji gluvih i nagluvih - trenutno je četvrta na svetu.

Posle pobede protiv Rubljova, Novak je upravo pričao o njoj kada je izneo gomilu pohvala:

Staša je jako fina i draga devojčica koja sanja velike snove u tenisu. Drago mi je da smo u teniskom centru Beograda mogli da joj pomognemo da se spremi i trenira da bi mogla da se bavi ovim sportom na međunarodnom nivou. Želim joj sve najbolje, ako bude prilike da je pogledam i da se sretnem sa njom to ću čuniti. Najverovatnije neće biti treninga, videću u četvrtak ujutru kad se probudim.

Staša je rođena u selu Zlot kod Bora kao zdrava beba. Nažalost, sa osam meseci ostala je bez sluha. Dijagnoza je senzineuralno oštećenje oba uva, uzrok toga nije nikada utvrđen. Pohađa srednju Ekonomsku školu, uči, trenira, nosi slušni aparat i stalno ima osmeh od uveta do uveta. Nikada nije odustala od svojih snova o tenisu. Od ove godine prvi put se i u Melburnu organizuje turnir zagluve i nagluve igrače, na kome će učestvovati i ona. Na Olimpijskim igrama bila je 5. Sada će igrati i u Australiji.

Autor: Mondo.rs

#5. na olimpijadi

#Grand Slam

#Melburnu

#Novak Đoković

#Staša Srbulović

#atp

#australian open

#gluva

#melburn

#nole

#novak

#platio let

#teniserka

#učestvuje

#đoković