Neće biti zajedničkog kandidata zarad mirenja parlamentarne većine

Šef poslaničke grupe Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Slaven Radunović potvrdio je da Andrija Mandić jeste jedan od potencijalnih kandidata te koalicije za predsednika Crne Gore, na izborima koji će se održati 19. marta.

Radunović je naveo da Demokratski front više neće na izborima učestvovati sa vanstranačkim kandidatima, dodajući da DF ima dobre kandidate:

Međutim, dosta toga zavisi od ostalih kandidata, ko će i na koji način da nastupi na izborima. Uglavnom, kandidat će biti neko iz najužeg rukovodstva DF-a.

Dodaje i da, posle propasti pregovora o formiranju nove 44. Vlade, nije moguće o zajedničkom predsedničkom kandidatu razgovarati sa akterima zbog kojih nije formirana, kao i da zarad izmirenja neće prihvatiti nikakvog vanstranačkog kandidata, nego će izaći na izbore sa svojim kandidatom.

Ranije je najavljeno da bi predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić mogao biti kandidat na predsedničkim izborima, dok su se kao imena potencijalnih kandidata Demokratskog fronta pominjali bivši ministar pravde i ljudskih prava Vladimir Leposavić i nekadašnji gradonačelnik Budve Marko Bato Carević.

View this post on Instagram

A post shared by Demokratski front (@demokratskifrontcg)

IZVOR: IG / @demokratskifrontcg

Autor: redportal.rs