Čovek sa druge planete

Neustrašivi Novak Đoković plesao je po terenu Rod Lejver Arene i u četvrtfinalu Australijan opena deklasirao 6. tenisera sveta Andreja Rubljova sa ubedljivih 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) za samo 2 sata igre!

Ovo je Novakovo 10. polufinale na turniru u Melburnu!

Već na početku 3. seta Novak je došao do brejka i uneo dodatnu nervozu već besnom Rusu koji nije imao rešenje za vrhunsku igru srpskog tenisera.

Ovo je bio 4. susret Srbina i Rusa u kome je Novak sada povećao prednost na 3:1, dok je Rubljov ostvario samo jednu pobedu, ali onu najvažniju kada je u finalu Serbia Opena pobedio Novaka pred više od 10.0000 navijača u Beogradu.

Povreda zadnje lože koja je mučila Novaka prema prikazanoj igri otišla je u prošlost, a sada sledi ono najslađe, završnica turnira i borba za finale i osvajanje jubilarnog 10. trofeja na Australijan openu i 22. Grend slem titule kojom bi se izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Podsetimo, sa turnira su ispali Nadal, Medvedev, Rud, Fric, Zverev, pa je Novaku put do finala prilično čist.

Sledeći protivnik koji ga deli od finala Australijan opena je 25. teniser sveta Amerikanac Tomi Pol koji je 1. američki teniser koji se plasirao u polufinale nekog Grend slem turnira od 2009. godine.

Autor: redportsl.rs