Obradujte sve ukućane neodoljivom poslasticom

Kapri torta je čuvena poslastica čija priprema zahteva malo više vremena, ali se na kraju isplati. Često se služi na proslavama, a danas vam predlažemo da isprobate ovaj malo drugačiji recept za poznatu tortu. Pravi se sa mekanim beze korama od oraha, a premazuje želeom koji ste obogatili i malinama. Na kraju ide neprevaziđeni vanila fil i čokoladna glazura. Niko neće odbiti parče.

Sastojci: Za koru:

9 belanaca300 g šećera2 kašike brašna1 kašika sirćeta300 g seckanih ili mlevenih oraha

Za fil:

600 ml mleka2 kesice pudinga od vanile 300 g šećera9 žumanaca250 g putera Za žele:

500 g jagoda100 g malina 300 g šećera2 kesice pudinga od jagodaZa glazuru:

100 g čokolade60 ml slatke pavlake Priprema:

Kako se pravi kora?

Belanca ulupajte u čvrst šne postepeno dodajući šećer, pa dodajte sirće i još malo mutite, a onda lagano umešajte brašno i orahe. Dobijenu smesu sipajte u dublji pleh, koji ste obložili pek papirom, da kora bude deblja. Pecite na 180°C oko 20 minuta.

Žele nije težak za pripremu:

Jagode i maline odmrznite i procedite svu vodu, pa pomešajte sa šećerom i izblendirajte. Stavite da se kuvaju i kada smesa provri dodajte puding. Kuvajte uz neprestano mešanje, dok se sastojci lepo ne sjedine.

Ovako se pravi fil:

Žumanca penasto umutite sa šećerom, pa dodajte puding. Lepo sjedinite da nema grudvica, pa smesu sipajte u mleko koje ste stavili da se greje. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Fil ponovo umutite, pa dodajte umućeni puter sobne temeprature i sve dobro sjedinite mikserom.

Najlakši način za čokoladnu glazuru:

Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom.

Ređanje torte:

Preko ohlađene kore premažite žele od jagoda i malina i opet ostavite da se stegne u frižideru, pa sipajte preko fil. Dobro razmažite i prelijte čokoladnom glazurom.

Autor: Magazin Novosti