Hil je, takođe, poručio da je Srbija sada verovatno na najvažnijem putu u svojoj istoriji - ka pridruženju evroatlantskim integracijama

Formiranje Zajednice srpskih opština na KiM je suštinski element da bi se krenulo napred u dijalogu, izjavio je danas američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil i poručio da se tim e na prvom mestu treba pozabaviti, a da onda, kako je rekao, sledi ono što je navedeno u francusko-nemačkom predlogu za KiM.

Hil je, takođe, poručio da je Srbija sada verovatno na najvažnijem putu u svojoj istoriji - ka pridruženju evroatlantskim integracijama, uključujući i EU i da SAD žele da pomognu Srbiji da to realizuje.

- Želim da budem jasan, da podržavamo budućnost Srbije. Najbolje odnose na svetu imamo sa EU, a Srbija je na putu da joj se približi, što je najbolji način da ojačamo naše odnose - rekao je Hil u Muzeju Nikole Tesle nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Američke agencije za međunarodni razvoj o saradnji na realizaciji projekta "Bolja energija u Srbiji".

Autor: Tanjug AP