Za ovo jelo je bitno da izaberete dobar komad mesa i da ga pravilno spremite

Bečki gulaš sadrži samo junetinu i luk, koji su ključni za pripremu gustog i mirisnog umaka bez dodavanja brašna ili pavlake. Tradicionalno se poslužuje sa knedlama ili špeclama, ali slobodno odaberite prilog u kojem najviše uživate, poput pirea, pirinča ili makarona.

Izbor mesa je isto bitan, pa izaberite kvalitetno. Takođe, gulaš se ne može prekuvati, a da bi meso dovoljno omekšalo, treba mu najmanje 2-3 sata krčkanja na laganoj temperaturi.  

Sastojci:1 kg junetine4 crna luka 2 kašičice mlevenog kima3 kašičice slatke paprike1 kašičica tucane paprike 1/2 kašike sirćeta1 kašika paradajz pirea450 ml vode

Priprema:Meso isecite na kockice, pa propržite u šerpi. Izvadite ga i sipajte ulje, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada luk omekša dodajte paradajz pire, mleveni kim i promešajte, pa dodajte slatku papriku i opet promešajte. Zatim sipajte sirće i vodu (250 ml), pa kuvajte još nekih 15 minuta, ili dok se tečnost ne smanji. Dodajte još vode (200 ml), pa sastojke dobro izblendirajte ili ustinite štapnim mikserom. Vratite meso u šerpu i poklopite. Posolite i kuvajte na tihoj vatri još nekih 2-3 sata.

Autor: Magazin Novosti

#Meso

#gulaš

#recept