Jedini fašistički projekat je Velika Albanija, navodi Gujon

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon izjavio je da do pre 15 godina nije bilo moguće pronaći objektivan članak u medijima o Kosovu i Metohiji.

Gujon je u intervjuu za Večernje novosti govorio o aktivnostima svoje humanitarne organizacije Solidarnost za Kosovo,

Srbi su se uvek borili protiv fašizma, a jedini fašistički projekat koji postoji od Drugog svetskog rata do danas je projekat Velike Albanije. Ironija je da svako ko se suprotstavlja tom projektu i ko pomaže Srbima, makar i ne bio Srbin, biva prozvan da je fašista.

Prokomentarisao je i takozvani francusko-nemački plan o Kosovu i Metohiji:

Taj plan nisam imao priliku da dobijem ni da pročitam, a poslednjih dana se u medijima spominju razne stavke koje on navodno sadrži, a o kojima ne bih da spekulišem sada. Ono što znam i kao Francuz i kao Srbin, to je da je Kosovo u srži istorije, kulture i identiteta srpskog naroda. Znam takođe da na tu činjenicu niko spolja nema uticaja jer to zavisi isključivo od osećanja koje svaki Srbin gaji prema KiM. Dok je Kosovo u srcu svakoga od nas onda manje brojni, ili zašto je ćirilica potisnuta? Nadam se da će se najavljeno otopljavanje odnosa s Hrvatskom pozitivno odraziti na položaj Srba u toj zemlji.

Na česte prozivke o fašizmu koje dobija preko društvenih mreža, Gujon je odgovorio:

Srbi i fašisti ne idu u istu rečenicu. Srbi su se uvek borili protiv fašizma, a jedini fašistički projekat koji postoji od Drugog svetskog rata do danas je projekat velike Albanije. Ironija je da svako ko se suprotstavlja tom projektu i ko pomaže Srbima, makar i ne bio Srbin, biva prozvan da je fašista. To pokazuje lice tih ekstremista koji znaju samo da etiketiraju i crtaju mete na čelu.
View this post on Instagram

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon)

IZVOR: IG / @arno.gujon

Autor: redportal.rs