Policija je saopštila da su Ukrajinci, koji su pobegli od rata, živeli u montažnim skloništima unutar fabrika

Policija u Španiji, uz pomoć Evropola, razbila je bandu koja je vodila tri ilegalne fabrike cigareta, u kojima su ukrajinske izbeglice radile u lošim uslovima, objavio je danas Bi-Bi-Si. Kako se navodi, fabrike su otkrivene u tri regiona Španije, a 27 osoba je uhapšeno.

Grupa je navodno krijumčarila velike količine duvana, a fabrike su mogle da naprave više od pola miliona paklica cigareta dnevno, koje su se prodavale širom Španije i inostranstva.

Policija je saopštila da su Ukrajinci, koji su pobegli od ruske invazije, živeli u montažnim skloništima unutar fabrika, a radili su dugo i nisu izlazili da bi izbegli da budu otkriveni, jer su pojedini ušli u Španiju ilegalno.

U međuvremenu, šefovi organizacije uživali su u luksuznom životu. Vlasti su tokom racije zaplenile duvanske proizvode u vrednosti od 37,5 miliona evra, luksuzna vozila, nakit i velike količine gotovine.

Pretreseno je više od 20 kuća, industrijskih objekata i prodavnica. Policija je saopštila da je banda razvila i velike plantaže marihuane.

Prema Ujedinjenim nacijama, širom Evrope ima gotovo osam miliona registrovanih ukrajinskih izbeglica koje su pobegle od ruske invazije, a u Španiji ih je registrovano više od 160.000.

Autor: redportal.rs

#Ilegalne fabrike

#Ukrajinci

#Španija