Prvi koji je ukazao na ovaj problem bio je Endi Mari, koji je bio primoran da odigra meč samo dan i po nakon iscrpljujućeg, gotovo šestosatnog okršaja protiv Tanasisa Kokinakisa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pružio je podršku teniserima koji su pozvali Australijan open da promeni raspored mečeva zbog zabrinutosti za dobrobit učesnika i fer-plej ovogodišnjeg turnira.

Prvi koji je ukazao na ovaj problem bio je Endi Mari, koji je bio primoran da odigra meč samo dan i po nakon iscrpljujućeg, gotovo šestosatnog okršaja protiv Tanasisa Kokinakisa, koji se nije završio do četiri sata ujutro po lokalnom vremenu.

Nakon što je eliminisan sa turnira u trećem kolu od strane Roberta Bautiste Aguta, iscrpljeni Marej je nagovestio da se zalaže za smanjenje broja mečeva na terenu tokom dana i pomeranje noćne sesije kako bi izbegao igranje u kasnim satima. Kako piše Gardijan, Novak Đoković je podržao predlog svog britanskog kolege nakon pobede nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim.

- Mišljenje igrača je uvek važno za organizaciju turnira. Da li je presudno? Znamo da nije, jer se odluka svodi na TV emitere i na ono što oni žele. Oni donose krajnju odluku -rekao je Đoković.

- Za publiku je zabavno i uzbudljivo gledati mečeve u ponoć, jedan, dva ili tri ujutro. Za nas je to zaista naporno. Čak i ako naposletku pobedite u ovakvim mečevima i prođete dalje, kasnije ipak morate da se vratite na teren. Poremećen vam je ciklus spavanja, nemate dovoljno vremena da se oporavite za još jedan meč od pet setova. Nešto treba da se reši u pogledu rasporeda nakon onoga što smo videli ove godine - zaključio je najbolji srpski teniser.

Autor: redportal.rs

#australijan open

#mečevi

#raspored

#tenis

#đoković