"Ruske trupe se 100% pripremaju ZA OFANZIVU"

Sudeći prema poslednjim informacija, sudka armija povećava intenzitet borbi duže cele linije kontakta u regionu Zaporožja na jugoistoku Ukrajine.

Generalštab ukrajinske armije, u poslednjem izveštaju sa fronta, prenela je da je došlo do raketnih udara u gradu Huljaipolj, kao i u gradu Nikopolju, koje se nalazi u blizini regiona Dnjepropetrovsk.

Načelnik regiona Zaporožje Oleksandar Staurk izjavio je da ruska artiljerija neprekidno dejstvuje od subote ujutru ikao i da je 21 jedno naselje duž celog regiona na udaru. Preneo je da je jedan civil poginuo, da je izgorelo pozorište u Huljipolu , kao i da je na desetine drugih objekata uništeno.

Ruski zvaničnik imenovan kao regionalni načelnik Zaporožja, u ruskom delu provincije, objavio je da su ruske snage probile ukrajinsku odbranu i da su zauzele 4 naselja.

Ukrajinski zvaničnici nisu priznali za sada nikakav gubitak teritorije, iako je generalštab potvrdio da su u toku sukobi velikog intenziteta koji uključuju tenkove, pešadiju, minobacačku i artiljerijsku vatru na desetinama mesta duž cele linije fronta.

Fron u ovom delu Ukrajine nije se pomerio značajno nedeljama, ali već duže vreme postoji mogućnost početka snažne ruske ofanzive, posebno od kada je načelnik generalštaba ukrajinske armije izjavio da se ruske trupe svom snagom i 100% spremaju za ofanzivu. Kako je naveo očekivao je početak napada u februaru, u najboljem slučaju u martu, a u najgorem slučaju krajem januara.

Autor: redportal.rs

#Artiljerija

#EU

#Proboj

#Ruska armija

#SAD

#Tenkovi

#Udar

#Ukrajina

#Ukrajinska vojska

#Ukrajinski generalštab

#Zaporožje

#gubitak

#ofanziva

#pešadija

#rat

#rusija

#teritorije