Sandesov nestanak prijavljen je 13. januara.

Britanski glumac Džulijan Sands, poznat po svom radu u serijama kao što su 24 i filmovima kao što su Soba sa pogledom i Arahnofobija, identifikovan je kao planinar koji je nestao u oblasti planine Baldi u Kaliforniji od prošlog petka, navodi se u saopštenju u odeljenje šerifa okruga San Bernardino.

Sandsov je nestanak prijavljen u 19:30, 13. januara, kaže za CNN Glorija Huerta, portparol odeljenja.

Planina Boldi se nalazi u planinama San Gabriel u okrugu San Bernardino.

Ekipe za potragu i spasavanje bile su na planini u potrazi za Sandsom, ali zbog lošeg vremena i opasnosti od lavine, spasioci su morali da obustave potragu, rekao je Huerta.

Zvaničnici nastavljaju da koriste dronove za traženje Sandsa, ali su ograničeni drugim resursima zbog vremenskih prilika na planini Baldi, dodao je Huerta.

U objavi na Fejsbuku, agencija je navela da su u poslednje četiri nedelje timovi za potragu i spasavanje odgovorili na 14 spasilačkih misija na planini Baldi i u okolini.

Ove spasilačke misije bile su za izgubljene, nasukane i/ili povređene planinare. Nažalost, tokom ove poslednje 4 nedelje, dva planinara nisu preživela nakon što su pala i povredila se, navodi se u objavi. Nedavne oluje koje su donele sneg i ledene uslove nisu povoljne za planinare, čak i za one koji osećaju da imaju visok nivo iskustva.

Sands se pojavljivao u filmovima poput Polje ubijanja, Napuštanje Las Vegasa i TV emisiji Smallville.

Jedan od njegovih najnovijih zasluga uključivao je ponavljajuću ulogu u Netflikovoj televizijskoj seriji Šta/ako.

Autor: RedPortal