Od petka sledi zahlađenje

SARAJEVO: Okolina ​Sarajeva je trenutno pokrivena sa preko pola metra snega. Sneg sa grmljavinom praćen je olujnim južnim vetrom. Obilni sneg sa grmljavinom očekuje se i tokom noći i jutra, uz dodatnih 20-30 cm belog pokrivača, prenose Nezavisne.

Bjelašnica je planina 20-ak kilometara jugozapadno od Sarajeva. Visoka je preko 2.000 metara i na njoj obilni sneg pada od utorka i često je praćen jakom grmljavinom, a već je palo preko pola metra snega i njegova visina ove večeri iznosi 70 cm.

Temperatura će biti od -3 do 0 stepeni Celzijusa. Od petka sledi zahlađenje, uz pad temperature na ispod -15 stepeni, uz dodatnih 30 cm snega.

Tada će se snežna granica spustiti i do samog centra Sarajeva i očekuje se da se formira snežni pokrivač od 20-ak cm.

I dok na planinama iznad Sarajeva besni grmljavinska oluja sa snegom, u Sarajevu pada jaka kiša, a temperatura je 9 Celzijusovih stepeni. Obilne padavine uslovljavaju nagli rast tokova na području cijelog Sarajevam uz opasnost od poplava i bujica, a višemetarski porast bieže i Miljacka i reka Bosna. Najkritčnije sa poplavama za sada je u Konjicu i u Goraždu, prenosi Informer.

Autor: nezavisne.com / informer.rs

#Padavine

#Sarajevo

#planina

#sneg