U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenu

Osumnjičena A. M. M. (23), kojoj se na teret stavlja da je 15. januara napala radnicu jedne radnje na Zvezdari, priznala je danas na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu krivicu.

Devojka je, kako je saopšteno iz Tužilaštva na saslušanje dovedena nakon što je u Policijskoj stanici Zvezdara, oštećena prepoznala osumnjičenu. Nadležnom sudu je predloženo da A. M. M. odredi pritvor od 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla da pobegne, kao i da ne bi uticala na svedoke. 

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenu, narediti vršenje sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke. Na teret joj se stavlja razbojništvo.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičena je 15. januara u večernjim časovima ušla u maloprodajni objekat na  Zvezdari, u kom se nalazila vlasnica, oštećena J. K. tražeći da kupi cigarete i sok.

- Ubrzo je uz pretnju nožem od oštećene zatražila da joj preda pazar, što ona nije htela da učini, te je između nje i osumnjičene došlo do fizičkog obračuna, koji se odvijao prvo u samom objektu, a potom i ispred njega. U jednom trenutku, dok se oštećena nalazila ispred objekta, osumnjičena je ušla unutra i počela da vrši premetačinu tražeći novac, što je oštećena iskoristila i zaključala osumnjičenu u unutrašnjost objekta. Osumnjičena je nakon toga razbila staklo na vratima i kroz tako napravljen otvor pobegla sa novcem koji je uzela iz kase u iznosu od oko 63.000 dinara. Kritičnom prilikom oštećena je zadobila telesne povrede u vidu dve sekotine na grudnom košu i jedne sekotine malog prsta - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Autor: novosti.rs