Predsednik Zvezde tvrdi da se večiti rival koristi svim sredstvima kako bi crveno-bele skinuo sa trona

Nebojša Čović je gostujući u jutarnjem programu TV Hepi govorio o aktuelnim dešavanjima sa KK Crvena zvezda. Juče je sve zvezdaše dodatno zabrinula izjava izvršnog direktora Evrolige Maršala Glikmana da neće iskoristiti svoje pravo i dozvoli Zvezdi da registruje Kamaca pre 1. marta.

Stvari je dodatno pogoršala vest o tome da je sportski sud za arbitražu u Lozani odbio zahtev Crvene zvezde da poništi odluku o zabrani registracije novih igrača do konačne odluke u ovom slučaju. To sve praktično znači da je postalo definitivno jasno da će Zvezda morati još 6 utakmica Evrolige da odigra bez Fakunda Kampaca u sastavu.

Čović je priznao krivicu za grešku koja je napravljena u finansijskom i proceduralnom smislu, ali je ostao pri stavu da je kazna prestrogo doneta. Takođe, predsednik Crvene zvezde je izneo saznanja koja ima u vezi umešanosti Zorana Savića, sportskog direktora KK Partizan, u kampanju koja se vodi protiv Crvene zvezde kada je reč o kaznama i preispitivanju poslovanja kluba.

- Pojavilo se nešto što je odvratno. Zoran Savić tužaka Zvezdu u Evroligi. Time pokušava da troši našu neregiju. Neće da je troši. Mi smo napravili određeni propust. Ništa lažno nismo prezentirali nego sporazume da će naše obaveze da budu izmirene do 30. decembra, što je Zvezda i uradila Nema kluba u Evroligi kojeg ne možemo da pobedimo i nema kluba koji ne duguje. Kako može da te ne alizira komisija ako duguješ sedam miliona evra za porez. Nas tužaka Zoran Savić oko Kampaca i Topića - rekao je Čović i dodao:

- Nama to javljaju klubovi iz Evrolige, nama – upravi i stručnom štabu. Mi ćutimo, kakav je to pristup… Tek mi je juče postalo jasno kad sam video kako Glikman objašnjava amnestiju. Neću da gubim eneregiju, pogrešili smo, plaćamo svoju grešku, tražimo samo da budu isti prema svim klubovima i čekamo 28. februar.

Kada je delovalo da su odnosi između 2 kluba na putu ozdravljenja nakon veličanstvenog duela u Evroligi bez incidenata, sada je jasno da mira između večitih ne može biti čak ni kada oba kluba igraju dobro u evropskim okvirima i bore se za mesto koje vodi u nokaut fazu kamičenja.

- Imamo još 6 utakmica koje Kampaco neće moći da igra u Evroligi, vraćaju nam se igrači polako iz povreda. Biće bolje kada budemo seli i popričali sa nekim čelnim ljudima iz Evrolige. Kada nas budu upoznali i popričali sa mnom, mislim da će da im bude jasno da su u zabludi u odnosu na ono kako nas pojedinci opanjkvaju. Sve se radi da se Zvezda skine sa 1. mesta. To nije nikakav problem, ali na terenu, sportski - zaključio je Čović.

U sledećem, 20. kolu Evrolige, Partizan gostuje Valensiji u četvrtak od 20.45 časova, dok Crvena zvezda u petak od 19.00 časova igra meč protiv Žalgirisa u Litvaniji.

Autor: redportal.rs

#čović