Nadal otvorio dušu

Kako prenosi portal Mondo, Rafael Nadal (36) završio je takmičenje na Australijan openu. U drugom kolu turnira u Melburnu izbacio ga je Mekenzi Mekdonald (6:4, 6:4, 7:5). Amerikanac je napravio najveći uspeh u karijeri, ali je veliki uticaj na sve to imala povreda kuka španskog igrača.

On se povredio krajem drugog seta, rasplakao i suprugu Ćisku, bilo je jasno da nije u stanju da pruži jači otpor rivalu u trećem setu.

Igrao je odličan tenis, ja nisam i onda je u jednom momentu sve bilo gotovo. U pitanju je povreda kuka. Ne znam tačno šta je problem, imao sam probleme sa kukom i u prošlosti, moram da proverim šta se dogodilo. Ne mogu da kažem tačno šta je problem u ovom momentu, umoran sam o priči o povredama. Razumem sve, ali sam izgubio i probao da se borim do samog kraja.

Novinare je zanimalo i da li se konsultovao sa treneorm Karlosom Mojom i svojim timom oko predaje. U nekim momentima je delovalo kao da pokušava od njih da dobije savet.

Razmišljao sam o povlačenju, nisam mogao da udarim bekhnd ni da trčim, ali sam hteo da završim meč. Ne, nisam pitao svoj tim o tome da li da predam meč. Imam dovoljno godina da donosim svoje odluke sam. Jednostavno, nisam hteo da se povučem kao branilac titule, dao sam sve od sebe do samog kraja. Nisam očekivao ovakvu povredu niti nešto slično, jer sam na turnir došao bez ikakvih limita i ograničenja, nisam mogao da zamislim ovakav scenario.

Priznao je da je sve ovo za njega težak udarac. 

Ponekad je teško prihvatiti da se osećate baš baš umorno od svih tih povreda. Ovo je težak momenat i moram da ga prihvatim i da nastavim dalje. Ne mogu da se žalim na svoj život. Ipak, ne mogu da kažem da se ne osećam uništeno sa mentalne strane, lagao bih kada bih to rekao. Tužan sam, umoran sam, imao sam probleme i na prethodna tri grend slema. Nadam se da nije ništa ozbiljno i da neću morati da pravim dugu pauzu, jer bi to u mojim godinama bilo baš teško.

Autor: Mondo.rs