Poznato gde bi crveno-beli mogli da igraju utakmice kao domaćini u prelaznom periodu

Godinama već u srpskoj javnosti postoji priča da je najveći fudbalski stadion u zemlji Rajko Mitić zreo za renoviranje, jer ga je vreme pregazilo toliko da uskoro neće ispunjavati sve rigoroznije UEFA standarde kada je reč o infrastrukturi i bezbednosti.

Imajući u vidu da je ovaj objekat vlasništvo FK Crvena zvezda, iz uprave ovog kluba je već nekoliko puta najavljeno da će uskoro doći vreme kada će popularna Marakana biti zaključana na neko vreme, kako bi bila renovirana tako da se ispune svi kriterijumi modernog fudbalskog stadiona.

Međutim, prema pisanju Sportala, uprava kluba iz Ljutice Bogdana odlučila se, umesto renoviranja, za izgradnju novog stadiona, iz razloga što bi renoviranje postojećeg zdanja zahtevalo veće izdatke nego izgradnja potpuno novog objekta.

Nešto slično najavio je i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji Ćirilica prethodne večeri. On je u sklopu priče o ulaganjima države u sportsku infrastrukturu spomenuo i izgradnju Nacionalnog stadiona, ali i mogućnost da crveno-beli svoje utkamice igraju na nekom od 3 novoizgrađena stadiona u Srbiji, dok bude trajalo renoviranje popularne Marakane.

– Mi ćemo u aprilu da otvorimo tri lepotice od stadiona, u Zaječaru, Leskovcu i Loznici. Verujem da, kada krene Marakana da se radi, da će Zvezda da igra na jednom ili dva od ta stadiona, zavisi od toga da li će da odluče da privuku publiku iz Republike Srpske ili najjaču svoju bazu na jugu Srbije – istakao je Vučić.

Očekuje se da se narednih dana neko iz rukovodstva Crvene zvezde obrati javnosti i iznese do kojih zamisli se došlo kada je reč o projektu novog stadiona.

Jedno je sigurno, navijači crveno-belih iz unutrašnjosti Srbije se raduju najavljenom privremenom preseljenju Zvezdinog doma, ali i nadaju da će klub izabrati baš njihov kraj za privremeno stanište.

Autor: redportal.rs