Poslednji duel Ronalda i Mesija?

Kao bomba je nakon Mundijala odjeknula vest o tome da Kristijano Ronaldo odlazi iz evropskog fudbala i potpisuje ugovor sa Al Nasrom iz Saudijske Arabije.

Svi pravi ljubitelji fudbala rastužili su se zbog činjenice što su mislili da više nikada nećemo imati priliku da gledamo duel između dvojice velikana, 2 žive i aktivne fudbalske legende, Ronalda i Mesija.

Između ove dvojice postoji rivalstvo, koje traje već duže od decenije, u borbi za titulu najboljeg igrača svih vremena, makar kada je reč o statističkim rekordima koje su ova dvojica postavljali i obarali. Nakon što se Mesi dokopao titule Svetskog prvaka i nakon Ronaldovog fijaska u Mančester junajtedu, ali i reprezentaciji Portugala, deluje da je Mesi ipak odskočio kao nesumnjivo najbolji igrač svoje fudbalske ere.

Ipak, sve koji zaista vole ovaj sport ne može da ne raduje činjenica da će dvojica najvećih odigrati (makar) još jedan meč jedan protiv drugog. Zapravo, Ronaldov debi pred navijačima u Saudijskoj Arabiji trebalo bi da bude upravo protiv Mesijevog Pari Sen Žermena.

Utakmica je zakazana za 19. januar, kada će se All star tim Rijada, sastavljen od najboljih igrača gradskih rivala Al Nasra i Al Hilala, suprotstaviti jednom od trenutno najskupljih timova na svetu Pari Sen Žermenu.

Zvaničan debi za Al Nasr Kristijano će imati u okviru 14. kola profesionalne lige Saudijske Arabije 3 dana kasnije, 22. januara, protiv Al Itifaka.

Mediji sa Arabijskog poluostrva izneli su tvrdnju da će Kristijano Ronaldo nositi kapitensku traku na revijalnom meču protiv gostiju iz Francuske.

Autor: redportal.rs