Ko je nova direktorka modne kuće Dior?

Bernard Arno imenovao je svoju ćerku Delfin da vodi drugi najveći brend LVMH-a, Dior, što je najnoviji korak 73-godišnjeg milijardera da svoju decu podigne na ključna mesta u svojoj luksuznoj imperiji. Milijarder, koji je prošle godine svrgnuo Ilona Maska sa trona najbogatije osobe na svetu, ima petoro dece i svi su zaposleni u okviru grupe LMVH, čija je procenjena vrednost 336 milijardi funti.

Imenovanje dolazi mesec dana nakon što je Antoan Arno, najstariji sin, dobio širu ulogu u poslu, zamenivši Sidneja Toledana na mestu glavnog izvršnog direktora i potpredsednika Christian Dior SE, holding kompanije preko koje porodica kontroliše LVMH Moet Hennessi Louis Vuitton SE.

Potezi najbogatijeg čoveka na svetu da svojoj deci da veće odgovornosti pokrenuli su pitanja o nasledstvu najvrednije evropske kompanije, iako nema znakova da Arno planira da se povuče u skorije vreme.

Bernardova kompanija LVMH u svom vlasništvu poseduje najpoznatije brendove, uključujući Fendi i Louis Vuitton. Imenovanja novih direktora dolaze u trenutku kada i Dior i Louis Vuitton napreduju. Iako LVMH ne raščlanjuje finansijske brojeve po brendovima, rast jedinice za modu i kožnu galanteriju predvodio je Dior u trećem kvartalu. U ovom odeljenju se nalaze i Louis Vuitton, kao i Fendi, Celine i druge modne marke.

Ko je žena koja preuzima DIOR carstvo?

Delphine Arnault je započela karijeru u međunarodnoj konsultantskoj firmi za strategije McKinsey, nakon čega prelazi u kompaniju Johna Galliana, u kojem je, radeći na razvoju brenda, stekla praktično iskustvo u modnoj industriji.

Godine 2001. pridružila se Izvršnom komitetu Christian Dior Couture, gde je radila kao zamenik generalnog direktora do avgusta 2013. godine. Od septembra 2013. godine bila je izvršna potpredsednica Louis Vuittona, zadužena za nadgledanje svih aktivnosti vezanih za LV proizvode. Član je LVMH odbora direktora i Izvršnog odbora.

Autor: RedPortal