DF traži istovremeno održavanje predsedničkih i parlamentarnih izbora

Predsednik Nove srpske demokratije, jedan od lidera Demokratskog fronta i poslanik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da je za tu koaliciju potpuno prihvatljivo raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ukoliko već ne postoji mogućnost formiranja parlamentarne većine i izbora nove Vlade.

U intervjuu za portal IN4S, Mandić je naveo da predstavnici Socijalističke narodne partije, pokreta URA i Civisa na poslednji sastanak sa mandatarom 4. januara nisu doneli potpise za zakazivanje sednice Skupštine, što je prema njegovim rečima pokazatelj da oni ne žele formiranje nove Vlade.

Demokratski front uložio je mnogo napora da okupi parlamentarnu većinu od 30. avgusta i pokrene aktivnosti u pravcu prevazilaženja političke krize. Kao neko ko je bio medijator tih sastanaka, u sve to sam ulazio sa velikom ličnom odgovornošću i političkog subjekta koji predstavljam. Mi nismo odustali od bilo čega, niti se igrali uslovljavanja i prolongiranja rešenja.

Mandić je rekao i da Demokratski front podržava inicijativu Demokrata za sazivanje vanredne sednice Skupštine, radi glasanja o izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi, ali traže da se najpre na toj sednici glasa o skraćenju mandata Skupštini, te da se parlamentarni izbori spoje sa datumom održavanja predsedničkih izbora.

Iako je formiranje Vlade bilo mnogo efikasnije rešenje za stabilizaciju države, mi nemamo nikakav problem ni sa izborima. Zato smo i pozvali na njihovo raspisivanje, zajedno sa predsedničkim. Time će građani dati konačni sud i birati novu vlast u Crnoj Gori.
View this post on Instagram

A post shared by Нова српска демократија (@nova_srpska_demokratija)

IZVOR: IG / @nova_srpska_demokratija

Autor: redportal.rs

#Demokratski Front

#Izbori u Crnoj Gori

#andrija mandić

#skupština crne gore

#vlada crne gore