Za sav doprinos koji su pružili u oblasti bespilotnih letelica i celokupne avio-industrije 😍

Povodom obeležavanja 80 godina od smrti Nikole Tesle počelo je obeležavanje Tesline godine. Memorandumom koji je potpisan u Ministarstvu spoljnih poslova odlučeno je da u obeležavanju Tesline godine učestvuju najznamenitiji Srbi našeg doba, a medijski pokrovitelj je Pink Media Group.

Nikola Tesla je verovao da vreme ne postoji. Sa sigurnošću se može reći da u njegovom slučaju vreme nikada nije bilo bitan faktor. Električni genije i čarobnjak srpskog porekla zadužio je ceo svet za sva vremena, a na poseban način kroz Teslinu godinu, Teslin narod želi da mu se oduži.

- Osamdeset godina punih, među nama nije neko ko nam je promenio živote, neko ko je promenio pravac kretanja cele civilizacije, ko je na kraju krajeva osvetlio planetu ⚡. Samo da se podsetimo nekih njegovih pronalazaka, tu su polifazni sistemi, obrtno magnetno polje, različiti motori, dao je ogroman doprinos razvoju modulacije i prenosa talasa tj. radio veza... Nikola Tesla je neko ko nam je promenio živote i zaslužuje bar toliko da ovu godinu pretvorimo u njegovu godinu i da sa nizom aktivnosti što u Srbiji, što u Americi pokušamo da napravimo jedan zamajac i pokušamo da podsetimo sve građane Srbije ali i celu planetu ko je Nikola Tesla - kaže Željko Mitrović, predsednik Pink Media Groupe.

On je istakao da jedna od suštinskih poruka treba da bude da mi nismo nikakav genocidni narod, mi smo Teslin narod, što je velika poruka koja bi trebala da zvoni ne samo u ovoj godini 💡. U ovoj godini treba da bude veoma intenzivna, a da zvoni decenijama i vekovima.

IZVOR: YT / RTV Pink Official

- Mi ćemo kao medijska grupa dati potpuni doprinos ne samo u medijskom već i u organizacionom smislu. Teslina godina se može dobro iskoristiti za podsećanje građana Srbije o istorijski dobrim odnosima između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država - zaključio je Mitrović.

Pinkov razvojno-istrazivacki centar (PR-DC), na čelu sa Željkom Mitrovićem i Milošem Petrašinovićem, dobiće prestižnu nagradu američke fondacije Tesla Spirit Award za sav doprinos koji su pružili u oblasti bespilotnih letelica i celokupne avio-industrije 😍.

Autor: pink.rs