Od srca želimo da ovaj auto uđe u serijsku proizvodnju, ali...

Proteklih dana su internet stranice preplavile slike i snimci novog superautomobila koji je, pomalo iznenađujuće, napravljen u Avganistanu. Radi se o modelu pod imenom entop mada-9, a po svemu sudeći svi podaci koji se mogu naći o ovom vozilu imaju svega par izvora, a to su snimci sa Jutjuba i Instagrama koji su okačeni u razmaku od mesec dana krajem prošle godine.

Na ovom snimku se mogu videti čelnici kompanije koja stoji iza ovog projekta, dok je sam automobil prikazan kako se sporo kreće (istina, u ne baš idealnim vremenskim uslovima, na klizavoj podlozi), uz zvuk koji odaje da se radi o niskom broju obrtaja.

Prema rečima ljudi koji se mogu videti na snimku, mada-9 je toliko dobar da se može porediti sa bugatijem (otud ćete možda negde i videti da ga opisuju kao talibanski Bugati 😄). Za sad, međutim, oko samog automobila postoji previše nepoznanica, tako da još nisu objavljeni tehnički detalji, cena, koje komponentne čine pogonski sklop, a do današnjeg dana nisu objavljeni ni podaci o performansama.

Ono što se (relativno) zna jeste da je automobil verovatno napravljen od ultralakih kompozitnih materijala, šasije sa cevastim ramom i vešanje sa potisnim sponama, što je i prikazano na pomenutim snimcima koje možete videti na dnu teksta. 👇

Ono što je sigurno jeste da ovo vozilo pokreće njegov lični pogonski sklop (što je za svaku pohvalu!), pa se nadamo da će ovaj auto možda doživeti serijsku proizvodnju, za koju se mora reći da je malo verovatna, uzimajući u obzir stanje u ovoj dalekoistčnoj zemlji.

Ipak, budući da je razvojni tim ipak stigao do ove tačke razvoja, a mada-9 svakako više nije samo teorijski koncept već stvarno vozilo koje se kreće, ostaje nada da bi to ipak moglo da se desi u bliskoj budućnosti. 👍

IZVOR: YT / Anis studio

View this post on Instagram

A post shared by M Mustafa Sahebzada (@official_momo_afg)

IZVOR: YT / @official_momo_afg

Autor: redportal.rs