Najveći uspeh u karijeri srpskog tenisera

Srpski teniser Laslo Đere koji je 70. reket sveta napravio je veliki podvig i sa turnira u Oklendu u osmini finala izbacio 3. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda!

Ovo je najveći uspeh u karijeri srpskog tenisera koji je odigrao maestralan meč i nakon izgubljenog 1. seta 3:6, dobio je 2. set istim rezultatom, a zatim je u 3. setu pobednika odlučio taj-brejk u kome je Đere stigao do 6:1, a zatim iskoristio 3. meč loptu i zasluženo prošao u četvrtfinale! 🤩🤩🤩

Laslo Đere - Kasper Rud 2:1 (3:6, 6:3, 7:6)

IZVOR: TW / @TennisTV

Odmah nakon pobede Đere je izjavio:

- Sjajan osećaj. Već neko vreme prošlo kad sam dobio Top 10 igrača. Mnoge sam izgubio. Ovaj meč je bio dobar, vratio sam se od 0-1, dobio taj-brejk trećeg seta. Pomalo sam iscrpljen, ali istovremeno i srećan - rekao je Đere posle meča i dodao:

- Osim prvog seta, on je servirao jako dobro tokom meča. Moj servis je počeo da funkcioniše u ranoj fazi drugog sveta i to mi je donelo lake poene. To je bilo potrebno protiv igrača kao što je Kasper. Pokušavao sam da imam što više lakih poena. On je izuzetan sa osnovne linije. Velika bitka koju sam dobio - izjavio je srpski teniser i prokomentarisao servis protivnika:

- Okrenuo sam rezultat protiv jednog od najboljih igrača. I u prvom setu je dosta toga funkcionisalo. Nije bilo mnogo toga da se učini, dobro je servirao, nisam znao šta da uradim, probao sam neke nove stvari. Probao sam igram servis volej i to je dalo rezultat - zaključio je Đere.

Đere će u četvrtfinalu Oklenda igrati protiv Konstanta Lestijena.

Autor: redportal.rs

#Kasper Rud

#Pobeda

#laslo djere

#turnir