Liderstvo potvrđeno kroz aktivnosti investicionog ambijenta, ali i političku i ekonomsku stabilnost

Ministar privrede Rade Basta izjavio je danas da je, uprkos izazovima i teškoćama u pogledu rasta cena sirovina, gotovih proizvoda i energenata, Ministarstvo privrede u 2022. godini postiglo najviši stepen ispunjenja obaveza u okviru višegodišnjih investicionih projekata koji se odnose na zapošljavanje i otvaranje novih fabrika.

Ministarstvo je doprinelo osnaživanju srpske privrede kroz izlaženje u susret privrednicima u pogledu primena različitih instrumenata pomoći, pažnjivog upravljanja, procene očekivane dinamike ispunjenja obaveza i fleksibilnim pristupom.

Ističe i da je Ministarstvo privrede zaključilo godinu sa 99,3% izvršenja budžeta, odnosno ispunjenja ugovornih obaveza prema domaćim i stranim privrednim društvima.

Naša zemlja je dokazala da je lider u privlačenju investicija i to će ostati i u narednom periodu, ne samo zbog atraktivnosti svog investicionog ambijenta, već i zbog ukupne političke i ekonomske stabilnosti Republike Srbije.

Basta dodaje i da će Ministarstvo u 2023. godini nastojati da opravda status odgovorne ugovorne strane domaćim i stranim ulagačima i postigne visok stepen izvršenja budžeta i ukupnih ugovornih obaveza.

View this post on Instagram

A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

IZVOR: IG / @rade.basta

Autor: redportal.rs