Ovo institucionalno partnerstvo će dodatno doprineti jačanju odlične ekonomske i trgovinske saradnje između naših zemalja - naglasio je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas sa nemačkom ambasadorkom Anke Konrad potpisao Zajedničku izjavu o namerama između Kabineta predsednika Republike i Saveznog ministarstva za ekonomska pitanja i klimatsku akciju.

Predsednik je na instagram nalogu buducnostsrbijeav pojasnio da je potpisani sporazum od uzuzetnog značaja za našu zemlju:

Danas sam sa Anke Konrad @germanyinserbia potpisao Zajedničku izjavu o namerama između Kabineta predsednika Republike i Saveznog mininstarstva za ekonomska pitanja i klimatsku akciju.
Ovo institucionalno partnerstvo će dodatno doprineti jačanju odlične ekonomske i trgovinske saradnje između naših zemalja, a poseban akcenat stavljen je na razvoj strategije industrijske politike Srbije u skladu sa Zelenim dogovorom EU, uz jačanje odgovarajućih lanaca snabdevanja.
Za Srbiju je ova vrsta partnerstva od izuzetnog značaja, jer će doprineti još snažnijem rastu naše privrede i bržem približavanju Evropskoj uniji.
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Autor: RedPortal