Policijska uprava vukovarsko-sremska danas je objavila da je ovo jedini takav slučaj dosad u Hrvatskoj.

Mladi hrvatski policajac (21) Policijske uprave Vukovarsko-sremske udaljen je iz službe jer je, kako se navodi, prećutao da je pozvan u Vojsku Srbije.

Kako prenosi Danas.hr, mladi hrvatski policajac je, nakon nekoliko godina službe u Policijskoj upravi Vukovarsko-sremskoj rešenjem od 7. novembra 2022. godine udaljen iz službe, a kako kažu iz policije "teško je naštetio interesima službe i njenom ugledu".

Policajac je, kako je za ovaj hrvatski portal potvrđeno u policiji, na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, "radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a da o tome nije obavestio svog neposredno nadređenog rukovodioca".

Policajac, kako se nezvanično saznaje ima dvojno državljanstvo, a pozvan je pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u kasarnu u Sremskoj Mitrovici, piše Telegraf.

- Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe - govore iz PU vukovarsko-srijemske i dodaju da je njegovo udaljenje iz službe bilo nužno jer su "povreda dužnosti i posledice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak".

Policijska uprava vukovarsko-sremska danas je objavila da je ovo jedini takav slučaj dosad u Hrvatskoj, piše Index.

- Policijska uprava vukovarsko-sremska je na osnovu člana 12. Zakona o policiji rešenjem udaljila iz službe 21-godišnjeg policijskog službenika koji je raspoređen u Upravu granične policije Tovarnik te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti - kazao je portparol PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Autor: Danas.hr / Telegraf

#Otkaz

#hrvatski policajac

#poziv u vojsku

#vojska srbije