Nekadašnji trener Crvene zvezde srdačno je dočekan u beogradskoj Areni

Trener košarkaša Monaka Saša Obradović govorio je na konferenciji za medije posle poraza od Partizana u Evroligi.

Crno-beli su slavili u Beogradu ubedljivo rezultatom 100:80.

Nakon kratkog sumiranja utisaka i čestitki Partizanu na pobedi, Obradović je upitan o toploj dobrodošlici domaćih navijača.

- Normalno. Prvo hvala im. Osećam se super kad me neko poštuje i na ovaj način izražava poštovanje. Velika čast. Cela prošlost i sve što se dogodilo, na kraju krajeva iz suprotnog sam tabora, nije više ni toliko bitna. Ja sam Srbin ovde i u Monaku i predstavljam Srbiju na najbolji mogući način - rekao je Obradović.

Prvi cilj Monaka je plasman u Top 8 fazu.

- Svi imamo iste ambicije. Plej-of za sada. Pričaju i o nekom Fajnal-foru. Ova utakmica je pokazala koliko je Evroliga izjednačena. Sve je moguće na kraju. Zadovoljan sam prve tri četvrtine, poslednjom ne mogu. Analizirali smo, videćemo gde su greške. Moramo da zaboravimo što pre - dodao je on.

Ambijent nije toliko uticao na rezultat.

- Uz svo poštovanje i veliko navijanje, menjanje kriterijuma suđenja. Nije toliko ovo uticalo na nas, taj faktor... Kao i u Milanu, Tel Avivu, mislim da smo sami sebe stavili u takvu situaciju. Nerezonski šutevi, bezidejni napadi. Ponekad je teško ući u glave igrača. Moraš negde nešto da istrpiš. Znajući da je postojala ideja, da smo pričali, onda to zaboli - priznao je Obradović.

Obradovića su pitali o Majku Džejmsu, koji i te kako ume da upadne u autodestruktivni mod. Da li mora da igra?

- E, kad bi znao... Nemam nameru da odgovorim ovo oko Džejmsa. Nisu lake za prihvatanje stvari sa kojima se nosimo, naročito sa trenerske strane. Posebno neke stvari moraš da prihvatiš, da bi bio tu - zaključio je srpski trener.

Skor Partizana sada je 8-9, dok je Monako na učinku 11-6.

Autor: B92.net

#evroliga

#monako

#partizan

#sasa obradovic