Hvaljeni aktuelni album “IV” dubrovačkog benda Silente dobio je svoje izdanje na ploči koja je nedavno puštena u prodaju.

Hvaljeni aktuelni album “IV” dubrovačkog benda Silente dobio je svoje izdanje na ploči koja je nedavno puštena u prodaju. Vinilno izdanje dolazi u dve varijante - limitedSplatter Baby Blue i regular Black. Ploča je dostupna u Zagrebu u Dirty Old Shopu,Rockmarku, Dancing Bearu i Aquariusu, u Rijeci u Dallas Music Shopu, kao i online nawebshopu benda.

Foto: KontraPR

Poslednji studijski album Silentea objavljen je početkom leta, nakon čega je usledionikada bogatiji koncertni raspored promocije novog albuma “IV”. Vinilno izdanje dolazipred kraj godine kao kruna sjajne 2022. i u trenutku kada album zauzima lestvicenajboljih godišnjih izdanja. Mediji pišu da album obiluje odličnim pop pesmama koje suidealne za haranje radijskim prostorom i da je prepun hitova. Takođe kažu da bendstvara dela s određenom umetničkom vrednošću i autentičnim potpisom.

Foto: KontraPR

Silente je na albumu “IV” objedinio ukupno deset pesama, a čak njih sedampredstavljeno je kao singl. Retka praksa koju prate sjajni rezultati dubrovačkog benda, asvi singlovi su ušli na top 20 listu najemitovanijih pesama u Hrvatskoj. Čak tri su zauzelaprvo mjesto liste u državi, a reč je o “Mene moje uši lažu”, “Nikada ovako” i “Poljubime za kraj”. Uz “Navečer se srca lome”, “Idi”, “Podjela”, singl “Pitanje je ljubavi”zaokružio je priču oko aktuelnog albuma.

Za sve pesme s albuma “IV” tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, muziku i aranžmanTibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš koji sa Domagojem Perišićem potpisujemix&master. Na albumu su svirali i pevali Doris Kosović kao vokal, Ivana Čuljak kaoprateći vokali i violina, Tibor Karamehmedović kao vokal i gitare, Ivuša Gojan je zabubnjevima i udaraljkama, Sanin Karamehmedović je svirao bas gitaru, a Šimun Končićklavijature.

Foto: KontraPR

Autor: Redportal