Palačinke prste da poližete

Sastojci:5 velikih krompira1 crveni luk srednje veličine100 aleve paprike brašna1 jajeulje za prženjepire od jabuke za posluživanjepavlaka za serviranjesoli po ukusubiber po ukusu.

Priprema:Ocedite višak tečnosti iz luka i krompiraOguljeni krompir narendajte, a luk iseckajte na tanke trakice. Malo posolite da izvučete vodu, pa ih prebacite na suvu, čistu krpu i iscedite višak tečnosti. Što više tečnosti iscedite, palačinke će biti hrskavije.

Dodajte ostale sastojkeOceđeni luk i krompir prebacite u činiju, pa dodajte jaje, brašno, so i biber i dobro promešajte.

Zagrejati uljeZagrejte ulje za prženje u tiganju. Nakon što se ulje zagreje, dve kašike smese stavite na tiganj, poravnajte špatulom tako da liče na palačinke.

Pržite ihPržite ih sa svake strane po pet minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju i postanu hrskave. Gotove palačinke stavite na papirni ubrus da upiju višak masnoće, prenosi Index.hr.

Autor: Krstarica

#krompir

#palačinke

#recept